For mig er det stadig ét af de store mysterier i Paris, hvordan alle disse mange søde gourmettempler, som til stadighed udsætter folks sanser for en spærreild af kaloriebomber, overhovedet er i stand til at overleve i en by, hvor folk er så meget rankere og slankere end andre steder, og hvor modedesignerne udtænker kreationer, som stort set kun passer til en størrelse zero. Fungerer parisernes stofskifte på en anden måde? Ja, hvem køber egentlig alle de gracile petitfours og macarons, eclairs og truffes, disse djævelske lagkager og himmelske flødekager hos Ladurée, Pierre Hermé, Fauchon eller Lenôtre? Og hvorfor ser man så påfaldende få deller foran udstillingsvinduer og salgsdiske?
I bageriet Du Pain et des Idées (34, Rue Yves Toudic), som tilhører Christophe Vasseur, finder man de bedste parisiske morgenmadsklassikere. Her står folk i kø tidligt om morgenen for at løbe escargots – snegle fyldt med chokolade, kastanje- eller pistaciecreme. Yann Couvreur (137, Avenue Parmentier) er tidligere chef-patissier i luksushotellet Eden Roc på St. Barth. Siden sidste år henrykker han pariserne med kaffe og butterdejs-roulés. Hertil kommer alle hans vidunderligt smukke patisserie-kunstværker. Det er lige præcis disse steder, som jeg det meste af året foretrækker at gå i en stor bue udenom. Men her om vinteren forkæler jeg somme tider mig selv med lidt ekstra dolce vita. Mit stofskifte fungerer nemlig desværre endnu ikke à la parisienne.