Tables-DarMima-230420-006-1

Et bord til to, tak! 

Hvor skal man tage hen for at spise i løbet af Paris Fashion Week? Mademoiselle Lili ved, hvor designerne, stjernerne og modeskaberne mødes efter dagens modeshow.  


Influencernes og livsstilsjournalisternes kalendere er fyldt til bristepunktet i løbet af de ti dages undtagelsestilstand, som markerer Paris Fashion Week. Ikke kun på grund af de mange modeshows, men først og fremmest på grund af alt det andet. Samtlige byens luksusetablissementer udnytter modeugen og stjernernes tilstedeværelse til at sælge et væld af produkter, som ikke har med mode at gøre. Efter fyraften ved catwalken holder man fest. Der kan være tale om after-show-parties, men primært om luksusmiddage på byens mest ansete restauranter.


Bag de mest eftertragtede middagsborde står som regel Laurent de Gourcuff fra Paris Society. Han anses som den parisiske top-gastronomis ukronede konge. Hans imperium omfatter ikke blot restauranter, men også klubber og hoteller. Hans succes består i spektakulære locations på byens kendteste adresser, gedigent interiør og de mest kendte menuer fra alverdens køkkener. Der er tale om elegante temarestauranter, som i aftenens løb forvandles til dansesteder med live-musik eller DJs.  


Tables-Mondaine-221115-028
Tables-Gigi-Paris-211102-001

Monsieur Bleu

Monsieur Bleu er Gourcuffs første restaurant, hvormed han i 2013 indledte sit store matadorspil i restaurationsbranchen. Neden for Museum Palais de Tokyo byder terrassen på en fantastisk udsigt over Seinen, broerne og Eiffeltårnets natbelysning. Jeg kan takke Cartier for, at jeg her for første gang kunne nyde det franske årstidsbestemte køkken. 

Girafe

Monsieur Bleu blev en uventet succes, som museet – som udlejer – også profiterede af. Succesen førte to år senere til åbningen af LouLou i Musée des Arts Décoratifs i Tuilerien og i 2018 til åbningen af Girafe i Palais Chaillot på Trocadéro. Girafes 1930’er-miljø er skabt af Joseph Dirand, som også har stået for indretningen af Geourcuffs øvrige restauranter. Menukortet byder på et væld af fisk og skaldyr. Sidste år kunne man opleve Ben Affleck og Jennifer Lopez spise middag på Girafe. 

Gigi

På Avenue Montaigne finder man Dior og de øvrige af byens fornemste butikker. Her finder man også Gigi – en italiensk rooftop-restaurant. Her spiller et live-band italienske retrohits, ligesom hele 1950’er-interiøret emmer af nostalgisk dolce vita. For nylig kunne man se Jeff Bezos og Brat Pitt blandt gæsterne. Chanel fejrede No 5-parfumens 100-årsdag på Gigi med okseskinke og krebse-carpaccio. 

Tables-Mondaine-221115-034-1
Print BD-Tables-DarMima-230203-059

Mondaine de Pariso

I forbindelse med årets Fashion Week håber jeg på en invitation fra Saint Laurent til denne restaurant, som er én af de nyeste i Paris Society-familien. Den opulente udsmykning med plys og fløjl, den fotogene showtrappe, som får den besøgende til at tænke på såvel kabaret som på luksusbordel, lader Paris’ vilde 1970’ere genopstå for betragterens øje. Menukortet er så mondænt og fransk som restaurantens navn. Her finder man foie gras, hummer, trøfler, kongekrabbe og kaviar.  

Dar Sima

Oppe på taget af Institut du Monde Arabe åbnede den nyeste Paris Society-restaurant. Fra dens terrasse har man en fantastisk udsigt over Seinen og over mod Notre Dame. Menukortet byder på et væld af arabiske lækkerier – lige fra mezze til lækre gryderetter og couscous med kandiserede grøntsager. Skal vi gætter på, at modehuse som Elie Saab eller Zuhair Murad inviterer deres gæster til at spise på Dar Sima? 


Find flere toprestauranter på www.paris-society.com