Det er atter vinter i Paris, og mine yndlingssteder er blevet til en udfordring. De udendørs cafeer sætter gasdrevne terrassevarmerne til at køre på højtryk, så gæsterne nærmest får ristet hovedbunden, samtidig med at fødderne nede under bordet fryser til is – et fænomen, som statistikerne sikkert ville omtale som normal gennemsnitstemperatur.
Vinteren er den årstid, hvor jeg er nødt til at ændre mine vaner og opsøge varmere steder, som lover gæsten et behageligt velvære fra top til tå. Det kan f.eks. være barerne i Paris‘ legendariske Grand Hoteller. Jeg elsker deres klassiske elegance, de tykke tæpper, de behagelige sofaer og lænestole, de levende lys, ildens knitren i kaminerne og hyggepianisternes diskrete musik. Den slags får mig straks til at føle mig som en ukendt filmstjerne, som endnu ikke ved, hvad der står i drejebogen for den pågældende aften. Ingen andre steder kommer man lettere i snak med personen ovre ved nabobordet. Her møder man handelsrejsende fra hele verden, som ikke ønsker at være alene efter fyraften, såvel som lokale, der ligesom jeg sætter pris på barernes helt særlige miljø.
I baren Les Ambassadeurs på Hôtel de Crillon, som ligger ud til Place de la Concorde, sidder man varmt og godt, men det nye cocktailkort, som indeholder et smukt tegnet bykort, giver én mulighed for at strejfe omkring i byen i tankerne. Bartenderne har ladet sig inspirere af usædvanlige steder og pladser i Paris. Hvordan smager f.eks. Belville-kvarteret, hvor Edith Piaf levede? Den smager såmænd af ”Padam” – af tequila, abrikos, citrusfrugter og ristede sesamfrø.
Eller Place de la Contrescarpe, som inkarnerede Paris-fans anser som ét af de mest romantiske torve i byen? Her har Shepard Fairey, som sikkert er bedre kendt under sit alias Obey, foreviget sig selv med vægfreskoen ”Love won't tear us apart“. Hertil er „Besame Mucho“ en passende varm og lidenskabelig rød cocktail bestående af Mezcal La Escondida, Agua de Jamaica, SloeGinMonkey47, sukkersirup og med et æble som pynt.
Og hvordan smager Rue de Verneuil, hvor Serge Gainsbourg boede? Murene i hans palæ er smykket med Spray Yarps street-art og har inspireret bartenderne til en cocktail, som de kalder „Couleur Café“. Kunstnerens forkærlighed for bourbon spejler sig cocktailens varme kaffenuance og træagtige noter. Ingredienserne er Woodford Reserve Coffee, Montenegro, Madeira Barbeito 10, ahornsirup og The Bitter Truth Drops & Dashes Wood Absinth.
Bar Les Ambassadeurs på Hôtel de Crillon, 6 Place de la Concorde, www.rosewoodhotels.com