Mundlam? Ikke i Frankrig. Benoît var nærmest ikke til at bremse: Han talte begejstret om avleren, de saftige enge i Périgord, det møre kød. Hver enkelt grøntsag og alle vinene præsenterede han med deres sanselige karakteristika – for første gang stod det klart for mig, hvor erotisk forholdet til maden er for mange franskmænd. Jeg var lige kommet til Paris, ville udvide min vennekreds og tænkte, at den bedste mulighed for at lære nye mennesker at kende, ville være til en privat middag. For i starten var jeg nemlig temmelig skuffet over den angiveligt højst legendariske franske kogekunst. De fleste af mine venner havde en stresset hverdag med børn og job, og ernærede sig for det meste af dybfrostvarer og færdigretter til mikrobølgeovnen. Og det er de ikke de eneste, der gør – hvilket de meterlange reoler med convenience food i supermarkederne i Paris er et tydeligt bevis på. Til deres undskyldning må det retfærdigvis nævnes, at de små lejligheder og køkkener i byen sætter helt naturlige grænser for de gastronomiske ambitioner og større middagsselskaber.
På websiden "www.cookening.com" fandt jeg det, jeg ledte efter: Her findes de ægte madkunstnere og ivrige markedskunder. Her tilbyder hobbykokke menuer ved deres private spisebord til vidt forskellige priser. På en trist og kold januaraften befandt jeg mig derfor pludselig i den imponerende lejlighed hos Benoît, højt oppe over den fornemme Place Vendôme, sammen med fem andre gæster. Han er selv antropolog, fotograf og amazonasforsker. Når han er i Paris, lever han sin anden passion: at lave mad. Han har åbenbart ikke brug for penge, han inviterer simpelthen til de private middagsselskaber, fordi han ikke har lyst til at lave mad til sig selv, og fordi han gerne vil lære nye mennesker at kende.